FÖRETAG
Mäklaruppdrag, produktfotografering, porträttbilder, oavsett vilka bilder Ditt företag behöver hjälp med så kan jag ta fram en lösning. Alla uppdrag är unika och därför så tar jag fram ett kostnadsförslag till just Er baserat på dom behov ert företag har.
För att få en liten inblick i prissättning så kan ni ta en titt på Svenska Fotografers Förbunds Prisguide för 2013. Där hittar ni rekomenderade priser för dom flesta kommersiella tjänsterna. Observera att detta inte är en prislista utan endast en guide.

För att få en kostnadsfri offert, kontakta mig på epost eller telefon som ni hittar under Kontakt.

FOTOGRAFERING – porträtt, husdjur mm
Oavsett vad ditt hjärta klappar för, din familj, ditt husdjur eller kanske din bil, så kan jag skapa ett minne för livet! Fotograferingen anpassas efter ert behov. I studio, i hemmet, utomhus? Bara fantasin sätter gränserna.
I priset ingår alltid 10-20 högupplösta och smakfullt redigerade bilder med fri kopieringsrätt samt lågupplösta bilder i ett webbalbum som ni kan dela med familj och vänner. I dom större paketen, halv och heldag, ingår fler bilder.

PRISEXEMPEL:
Porträttfotografering på plats (hem, utomhus etc.), ca 1 timme
1 695 kr
Porträttfotografering i studio, ca 1 timme
2 495 kr
Familjefotografering på plats, ca 2 timmar
2 495 kr
Familjefotografering i studio, ca 2 timmar
3 495 kr

Gruppaket – Samla ihop minst 5 personer och dela på en timmes fotografering.
Vid minst 7 personer delar ni på 2 h. Varje person får 5-7 st högupplösta bilder. 500 kr/person


BRÖLLOP
Oavsett om ni bara vill ha bilder från vigseln, en porträttsession eller ha hela er magiska dag dokumenterad, från förberedelser till nattens festligheter, så ordnar jag det.
Prisexemplen visar dom vanligaste uppläggen men när vi träffas första gången så pratar vi om hur Ni vill ha det och lägger upp en plan för just Er dag. I alla paket ingår högupplösta bilder med fri kopieringsrätt, bilderna är smakfullt redigerade och levereras på DVD. Ni kan även hitta era bilder på er egen privata sida på nätet där ni kan dela med er av bilderna till vänner och familj. I heldagspaketen ingår alltid en designad fotobok med alla era minnen.
I varje paket ingår följande:
  • En första träff där vi möts, ger råd och om allt känns bra skriver avtal.
  • Ett skriftligt avtal som binder mig som fotograf till att utföra jobbet (detta är något ni bör kräva oavsett val av fotograf).
  • Ett samtal/träff före bröllopet där vi diskuterar förväntningar, platser, tider, etc.
  • Jag besöker porträttplatser, kyrkan och festlokal någon dag innan. Om ni önskar kan ni vara med för att berätta mer detaljerat om era önskemål vid fotograferingen.
  • Utgallring av bilder för bok, avstämning inför bokens design.
  • Retuschering och layout av bilder.
  • Högupplösta bilder på DVD samt möjlighet att ladda ner webbanpassade bilder för nätet
PRISEXEMPEL:
Porträttsession med brudparet på utvald plats, ca 2 timmar
4 495 kr
Porträttsession med brudparet samt vigsel och familjeporträtt, ca 3 timmar
7 495 kr
Porträttsession, vigsel, familj samt festen, ca 5 timmar
11 995 kr
Heldag, från förberedelser till nattens festligheter. Inkluderar inbunden Bröllopsbok
21 495 kr

Alla priser är inkl moms. I samband med bokningen tas en förskottsbetalning på 1000 kr ut som ej kan återbetalas.COPYRIGHT
Svenska Lagen om Upphovsrätt tillåter inte köparen av en bild att göra privata kopior om köparen inte har avtalat detta med fotografen. Fotografen fortsätter att äga rättigheterna av samtliga bilder om inte annat avtalats.

Man avtalar då om fri eller begränsad kopieringsrätt. Fri kopieringsrätt innebär att ni som köpare har rätt att använda bilderna och framkalla kopior i hur liten eller stor grad ni önskar. Denna rätt kan ha tidsbegränsning eller gälla obegränsat. Bilderna får dock aldrig ändras eller redigeras så att det påverkar bildens uppbyggnad eller utseende drastiskt utan fotografens tillåtelse.

Jag anser att ni som köpare själva ska kunna välja hur och när ni vill beställa kopior av era bilder, därför ingår alltid fri kopieringsrätt utan tidsbegränsning i priset för privata kunder. Ni bestämmer själva om ni vill framkalla bilder, dela med er av dom till familj och vänner eller att publicera dom på nätet. Om bilder publiceras online så ska jag stå med som fotograf med namn; Therese Karlsson – TK Photography.

För företagskunder gäller andra avtal och jag arbetar enligt rekommendationer framtagna av Svenska Fotografers Förbund samt Bildleverantörernas Förening.